Cataphore et son fonctionnement dans les textes journalistiques - Krčková, Martina (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem této diplomové práce psané ve francouzštině je jeden ze způsobů odkazování v textu nazvaný katafora. Práce se zabývá teoretickou částí, která obsahuje textovou lingvistiku z důvodu těsného spojení s analyzovaným jevem. Termín katafora je vymezen na základě odborné literatury a později analyzován ve vybraném korpusu žurnalistických textů.
Cataphora and its Functioning in the Journalistic texts
Katafora a její fungování v publicistickém stylu
Keywords: katafora; reference; koreference; diafora; žurnalistické texty; cataphora; reference; coreference; diaphora; journalistic texts