Systém péče o osoby se zrakovým postižením v Českých Budějovicích - Tlapáková, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá systémem péče o osoby se zrakovým postižením v Českých Budějovicích. Pro uvedení do problematiky poskytuje práce pohled do dvou klíčových oblastí. První část přibližuje pojem osoby se zrakovým postižením. Ve druhé části pak popisuje subjekty věnující se péči OZP, a to jak rodině, tak poskytovatelům odborné pomoci v rámci jednotlivých oblastí (zdravotnictví, pracovní, vzdělávání a sociální). V hlavní části práce je pak uveden přehled organizací poskytujících odbornou pomoc OZP v Českých Budějovicích. Na základě přehledu činí závěr práce vyhodnocení zastoupení jednotlivých služeb v Českých Budějovicích s ohledem na věk.
Welfare system for persons with visual impair in České Budějovice
Keywords: osoby se zrakovým postižením; zraková vada; odborná pomoc; přehled; zařízení; služby; péče o OZP; České Budějovice; persons with visual impair; visual defects; special care; overview; care facilities; services; care for people with visual impair; České Budějovice.