Vývoj pivovarského odvětví s ohledem na minipivovary - Hrabě, Karel (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce se zabývá analýzou vývoje pivovarského odvětví s ohledem na minipivovary v České republice v období 1999-2019. V první části je popsána historie a vývoj pivovarského průmyslu a technologický postup výroby piva. Dále jsou zde charakterizovány jednotlivé druhy pivovarů, minipivovarům je věnována samostatná kapitola. Praktická část mj. popisuje přírůstky a úbytky provozoven v jednotlivých krajích ČR, vývozové a prodejní statistiky českého piva, spotřebitelské preference či celkovou spotřebu piva v jednotlivých letech sledovaného období. Nezbytnou součástí práce jsou grafy, tabulky a obrázky, které zajišťují lepší přehlednost zkoumané problematiky.
Development of the brewing industry with regard to mini-breweries
Keywords: minipivovar; pivovarské odvětví; pivo; vývoj; historie; microbrewery; brewing industry; beer; development; history