Identifikace obětí hromadných neštěstí - Kočí, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2010)
V práci autor vydefinoval základní pojmy v souvislosti s identifikací obětí hromadných neštěstí, popsal současný stav dané problematiky, na základě dotazníkového šetření a osobních rozhovorů stanovil, jaká je nejvýhodnější metoda identifikace v konkrétních případech a navrhl opatření ke zlepšení postupů při identifikaci obětí tak, aby byly v co nejkratším čase ztotožněny všechny oběti a to nejšetrněji k pozůstalým, provádějícímu personálu a široké veřejnosti.
The identification of mass disaster victims
Keywords: DVI tým; hromadná neštěstí; identifikace; katastrofy; DVI team; mass disaster; identification; catastrophes