INFORMOVANOST UŽIVATELŮ DROG O RIZICÍCH HEPATITIDY C VIROVÉ INFEKCE. - Červená, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Toto práce pojednává o problematice informovanosti uživatelů drog, zejména o zjištění jejich znalostí v oblasti onemocnění virovou hepatitidou C a rizikového chování. Hlavním cílem této práce je popsat problematiku informovanosti uživatelů drog o rizicích hepatitidy C virové infekce a zmapovat informovanost uživatelů drog Kontaktního a doléčovacího centra pro drogovou závislost o.s. Háječek v Českých Budějovicích. Tyto cíle byly realizovány pomocí primárního výzkumu, který je v této práci prezentován. Na podkladě výsledků primárního výzkumu jsem si stanovila hypotézu, která z výsledků vyplynula. Tato hypotéza zní: I přes poměrně vysokou znalost problematiky rizik spojených s intravenózní aplikací drog, se uživatelé chovají rizikově.
THE AWARENESS OF DRUG USERS ABOUT HEPATITS C VIRUS INFECTION RISKS.
Keywords: Droga; závislost; rizikové chování; Virová hepatitida C; protidrogová politika; strategie Hurm reduction; nízkoprahová kontaktní centra; Drug; dependence; risk behavior; Virus hepatitis C; anti drugs policy; strategy Hurm reduction; low door-step contact centers