Jednorázové dobrovolnictví v zařízeních sociálních služeb - Klímová, Anna (Jihočeská univerzita, 2019)
Dobrovolnictví je dnes již přirozenou součástí sociální oblasti. Jednou z možných podob dobrovolnictví je jednorázové dobrovolnictví, které má svá specifika. Tato bakalářská práce popisuje motivaci dobrovolníků pro jednorázové dobrovolnictví v zařízeních sociálních služeb a dále specifika procesu získávání dobrovolníků na jednorázové akce. K dosažení cílů byl použit kvalitativní výzkum a pro sběr dat byla využita metoda dotazování, která se uskutečnila pomocí techniky polořízených rozhovorů.
One time volunteering in social service facilities
Keywords: Dobrovolnictví; dobrovolník; zařízení sociálních služeb; jednorázové dobrovolnictví; Volunteering; volunteer; social service establishments; one-time volunteering