Informovanost žáků druhého stupně základních škol o zrakových vadách - Majerová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce posuzuje informovanost žáků o zrakových vadách a četnost žáků se zrakovou vadou. Zrakové vady jsou v této práci rozebírány teoreticky pomocí jejich charakteristik a možnosti řešení. Součástí práce je dotazníkové šetření. Položky týkající se zrakových vad vyplňovalo 259 žáků 8. a 9. tříd základních škol kraje Vysočina a Jihočeského kraje.
Informing student´s of the second grade of primary schools about visual defects
Keywords: žáci; starší školní věk; zraková vada; dotazníkové šetření; informovanost o zrakových vadách; students; older school age visual defect; survey; awareness of visual defects