Měření na panelu Common-rail - Hart, Petr (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá názorným praktickým měřením na palivové soustavě vznětového motoru, systému Common-rail. Práce je rozdělena na dvě základní části. První část je teoretická a má za úkol seznámit čtenáře s historií vstřikování nafty až po systém Common-rail, kde je vysvětlen princip a části tohoto systému. Druhá část je zaměřena na možnosti praktického měření palivové soustavy Common-rail na výukovém panelu. Na základě praktických měření jsou vytvořeny měřicí úlohy pro studenty, včetně ukázkového zadání, a vypracování formou protokolu. Na závěr je provedeno ověření úloh na studentech a zhodnocení práci.
Measurement Panel Common-rail
Keywords: Common-rail; vstřikovač; vysokotlaké čerpadlo; vznětový motor; měření; diagnostika; laboratorní měření; Common-rail; injector; high-pressure pump; diesel engine; measurement; diagnostics; laboratory measurements