Informovanost o syndromu týraného, zneužívaného a zanedbávaného dítěte v kontextu kampaně Me too - Kostelecká, Adéla (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá problematikou syndromu týraného, zanedbávaného a zneužívaného dítěte. Cílem práce je zjistit informovanost studentů gymnázií o tomto problému. Práce seznamuje se základními pojmy týkajícími se syndromu CAN, zmiňuje možnosti prevence, formy syndromu CAN a jeho následky. Dále jsou zde uvedeny vybrané instituce, které se tímto syndromem zabývají. Praktická část se zaměřuje na zjištění informovanosti studentů gymnázií o syndromu CAN a kampani #MeToo. V praktické části je využito kvantitativního výzkumu. V závěrečné části jsou shrnuty poznatky, které byly zjištěny pomocí dotazníkového šetření.
Awareness of Child Abuse and Neglect Syndrome in the context of the campaigne MeToo
Keywords: týrání; zanedbávání; zneužívání; děti; syndrom týraného a zanedbávaného dítěte; abuse; neglect; children; child abuse and neglect syndrome