Česko-německé kulturní rozdíly v německém podniku z hlediska českých a německých zaměstnanců - Zelinková, Dominika (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá kontrastními česko-německými kulturními standardy, a to jak obecně, tak i konkrétně v německé cestovní kanceláři Wolff Ost. Reisen, která má jednu z poboček v České republice. V práci jsou popsány a charakterizovány základní kulturní dimenze a standardy, a to včetně teoretiků, kteři se jednotlivými dimenzemi a standardy zabývají. Část práce je věnována charakteristice konkrétních kulturních česko-německých dimenzí a standardů, a to jak z českého, tak i z německého pohledu. Součástí práce je popis metodologie výzkumu a charakteristika podniku. Vyústěním celé práce je dotazníkové šetření, které bylo prováděno v mateřské společnosti Wolff Ost. Reisen v Německu i v pobočce Wolff Ost. Reisen v Praze. Samostatná kapitola je věnována vyhodnocení dotazníkového průzkumu.
Czech-german cultural differences in german company from the point of view czech and german workers.
Keywords: Kulturní dimenze; kulturní standardy; interkulturní komunikace; interkulturní psychologie; česko-německé kulturní standardy; české kulturní standardy z německého pohledu; německé kulturní standardy z českého pohledu; dotazníkový výzkum; Cultural dimesion; cultural standarts; intercultural communication; intercultural psychology; Czech German cultural standarts; the Czech cultural standarts of the German point of view; the German cultural standarts of the Czech point of view; a questionnaire survey