Vliv pratotechnických postupů na botanickou skladbu a biodiverzitu travních postupů. - Kondrátová, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se v první části věnuje rozdělení, významu trvalých travních porostů, působení vlivů na travní porosty, údržbě a obnově travních porostů. V samostatných kapitolách je zmíněn vliv ekologických podmínek na porostovou skladbu a význam biodiverzity. Poslední kapitola se věnuje indexům druhové diverzity a pestrosti. Druhá část bakalářské práce pojednává o výsledcích zkoumání získaných z různých typů travních porostů ležících na lokalitách České Budějovice, Slavošovice a Radostice. V třetí závěrečné části jsou zpracovány tabulky a grafy, které znázorňují stav porostové skladby v travních porostech při působení různých pratotechnických postupech.
The influence of grassland management on botanical composition and biodiversity of grasslands
Keywords: Trvalé travní porosty; pratotechnická opatření; vlivy na travní porosty; botanická skladba a biodiverzita; indexy druhové diverzity.; Permanent grassland; pratotechnical practices; effect on grassland; botanical composition and biodiverzity; indices of species diversity.