Výběr dodavatelů a řízení zásob v podniku - Zatloukal, David (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se věnuje jednomu z předních dodavatelů právě do stavitelství. Jedná se o firmu Sapeli, která vyrábí dveře a zárubně. Má sídlo v Jihlavě a jedná se o jednu z největších firem v Evropě. Jako druhá firma k potvrzení či vyvrácení vyzkoumaných výsledků je Ajax a Bundelli, s.r.o., ta vyrábí pilníky a v Evropě nemá téměř žádnou konkurenci. Obě firmy mají stabilní pozici na trhu, vysoké cash flow a rozmanitou výrobu. Přesto dva základní problémy řešené v této práci, což jsou jednání s dodavateli a řízení zásob, jsou často velmi odlišné, jakožto i způsoby jejich řešení.
Selection suppliers and operating resources in concern
Keywords: Dodavatelé; materiál; zásoby; logistika; výroba; řízení; tok; informace; nákup; odběratelé; suppliers; stuff; resources; operating; logistic; produce; informations; customer