Finanční pronájem a DPH - Novotná, Alena (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce je kvantifikace modelů zdaňování jednotlivých forem finančního pronájmu daní z přidané hodnoty a dopady výběru konkrétní formy zdaňování do účetnictví popř. výkaznictví. Práce se zaměřuje na komparaci daňových efektů u jednotlivých investičních variant s důrazem na daň z přidané hodnoty. V práci je porovnáváno pořízení daného majetku z vlastních zdrojů, úvěrovým financováním, finančním pronájmem s povinností resp. s právem odkupu majetku na konci smlouvy a alternativním způsobem, za který je považována smlouva o zajištění závazku převodem práva.
Financial Lease and Value Added Tax
Keywords: Finanční pronájem; daň z přidané hodnoty; dopady zdanění; daňová úspora.; Financial Lease; Value Added Tax; Tax effects; Tax savings.