Multiplayerové počítačové hry jako fenomén trávení volného času mládeže - Haderková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se věnuje multiplayerovým počítačovým hrám jako fenoménu trávení volného času mládeže současné doby. Teoretická část práce se zaměřuje na historii počítačových her, multiplayerové hry a jejich druhy, herní platformy, komunitu hráčů tohoto druhu her a možná negativa a pozitiva, která hraní multiplayerových her představuje. Výzkumná část obsahuje kvalitativní šetření pomocí rozhovorů s hráči multiplayerových počítačových her ve věku 15 - 26 let z Českých Budějovic a okolí, které jsou zaměřeny na to, jak sami hráči vnímají své hraní.
Multiplayer computer games as youth's leisure phenomenon
Keywords: počítačové hry; volný čas; komunita hráčů; počítačové hry pro více hráčů; videohry; computer games; free time; community of players; multiplayer computer games; videogames