Urbanonyma v Českých Budějovicích - Nýdlová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá názvy čtvrtí a městských částí a názvy ulic v Českých Budějovicích a jejich proměnami v historickém vývoji. Pozornost je věnována jak historickému jádru města, tak i novějším městským částem a příměstským lokalitám, které vznikly výstavbou v posledních letech. Získaná urbanonyma jsou tříděna z hlediska věcného i lingvistického. Dále jsou sledovány proměny honorifikačních názvů v různých historických obdobích. Součástí práce je i abecední rejstřík ulic. Cílem této práce je přispět k onomastice města České Budějovice.
Urbanonyms in České Budějovice
Keywords: názvy ulic; urbanonyma; honorifikační název; honorifikace; onomastika; České Budějovice; abecední rejstřík ulic; street names; urbanonyms; honorific names; honorific; onomastic; České Budějovice; alphabetical register of streets