Seberegulace a zvládání zátěže v rané adolescenci - Malinová, Simona (Jihočeská univerzita, 2007)
V teoretické části jsem se zaměřila na problematiku emocionální regulace, seberegulace, zvládání zátěže a zahrnula jsem do ní charakteristiku dětí s diagnostikovanými poruchami chování a konkrétní projevy problémového a poruchového chování. Výzkumná část práce je zaměřena na zjištění regulačních charakteristik osobnosti dětí v rané adolescenci a jejich souvislostí s copingovými strategiemi dětí. A dále zjištění míry užívání 3 copingových strategií u dětí s poruchami chování a bez poruch chování.
Self-regulation and coping in early adolescence
Keywords: seberegulace; emocionální regulace; zvládání zátěže; ego - flexibilita; ego - kontrola; závislost na poli; self - regulation; emotional regulation; coping; ego - flexibility; egocontrol; field dependence