Autorská kniha - Všednodennost - Honzl, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou, které spolu tematicky korespondují. Společným jmenovatelem obou těchto částí je pojem "autorská kniha". Teoretická část je věnována knize a jejím předpokladům: jazyku, s ním spojené komunikace, vývojem písma, coby nejužívanější formy fixace lidské řeči a budoucnosti knihy v dnešní elektronické době. Dále se zabývá zmapováním autorské knihy v Čechách. Praktická část se věnuje tvorbě vlastní autorské knihy - deníku. Jeho textová část je zpracována pomocí digitalizace strojopisu a jeho následné úpravy, obrazová se pohybuje od černobílé fotografie k frotáži a roláži.
Author´s Book - Daily Routine of Life
Keywords: kniha; autorská kniha; všednodennost; deník; book; author´s book; daily routine of life; diary