Oděv jako zpráva - Jáchimová, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce na téma Oděv jako zpráva je rozdělena na dvě části, a to na teoretickou a praktickou. Práce si klade za cíl analyzovat to, co pro člověka znamenáoděv a jaký význam mu lidé přisuzují. Zaměřuje se na vznik a význam módy a subkultury. Z větší části se zabývá subkulturou punk. V praktické části vznikne soubor fotografií, reagujících na téma diplomové práce.
Clothing as a report
Keywords: historie oděvu; móda; subkultura; punk; inspirační zdroje; history of the clothes; fashion; subculture; punk; sources of inspiration