Kriminalita dětí a mladistvých jako sociální jev moderní společnosti - Kadlecová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá protispolečenským jevem kriminality dětí a mladistvých, jeho sociologickým i kriminologickým rozborem. Uvádí možné příčiny výskytu násilnického a delikventního chování dětí a mladistvých v naší společnosti. Práce poukazuje na negativní jevy a agresi v naší společnosti, která může být spouštěčem dalšího kriminálního a delikventního chování. Tato bakalářská práce se zamýšlí nad postojem naší společnosti k projevu násilí, uvádí možnosti represe tohoto chování a snaží se zjistit jak nejlépe tomuto nežádoucímu jevu předcházet.
Juvenile delinquency as a social phenomenon of modern society
Keywords: kriminalita; dítě; mladistvý; sociologický; kriminologický; rozbor; příčiny; delikventní; chování; společnost; negativní; jev; agrese; postoj společnosti; projev; násilí; represe; prevence; manuál; crime; child; adolescent; sociological; criminological; analysis; causes; delinquent behavior; society; negative phenomenon; aggression; attitude; speech; violence; repression; prevention; manual