Testování zabezpečení a výpočetních prostředků Jihočeské univerzity - Urbánek, Jan (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na zjištění současného stavu zabezpečení u výpočetních prostředků a celkové technické bezpečnosti na Jihočeské univerzitě. Pro zjištění tohoto stavu se prováděl sběr informací, analýza zranitelností web-aplikačních serverů a byl vytvořen i dotazník pro stanovení úrovně technické bezpečnosti mezi studenty. Cílem bakalářské práce je porovnat tyto získané informace se světoznámými bezpečnostními metodologiemi a navrhnout změny pro vylepšení kybernetického prostoru na JCU.
Testing of security and computing resources of the University of South Bohemia
Keywords: penetrační testování; sběr informací; modelování hrozeb; analýza zranitelností; kybernetická bezpečnost; OSINT; dotazník; penetration testing; information gathering; threat modeling; vulnerability analysis; cybersecurity; OSINT; questionnaire