Vytvoření učebních podpor k předmětu "Počítačové modelování a výpočty v technice" - Fiktusová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce nabízí čtenáři základní přehled nejpoužívanějších postupů počítačového modelování a dostupného softwaru, který lze k tomuto účelu použít. Cílem práce není detailní popis jednotlivých postupů, ale spíše vytvoření přehledového textu, který může čtenář využít jako materiál k prvotní orientaci do dané problematiky. Práce je koncipována jako návrh témat přednášek předmětu ?Počítačové modelování a výpočty v technice?. Práce je rozdělena do tří tematických bloků. V prvním bloku je čtenář seznámen s programovacím jazykem MATLAB, s jeho možností použití ve studiu i praxi. Druhý blok seznamuje s CAD systémy a poslední blok prezentuje bližší použití jednotlivých softwarových aplikací při řešení vybraných modelových situací.
Creation of study supports for the subject "Computer simulations and engineering calculations"
Keywords: Počítačové modelování; CAD systémy; software pro výpočty v technice; Matlab.; Computer simulation; CAD systems; software for engineering calculations; Matlab.