Úloha sestry při vyšetření EMG - Pelešková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2010)
Elektromyografie neboli EMG je vyšetření, které dokáže zaznamenat elektrickou aktivitu svalů a zkontrolovat zda jsou nervy správně a dostatečně zásobeny. Elektromyografie se provádí v některých neurologických ambulancích nebo EMG laboratořích. Spolu s lékařem, je tu také sestra, která zde má svou nezastupitelnou úlohu. Sestra patří mezi profese, ke kterým přívlastek pomáhající neodmyslitelně patří. Ve svém oboru se setkává s celou řadou lidí, které může svým chováním, jednáním a postoji ovlivnit a to, jak kladně tak i záporně.
Role of the Nurse in the Electromyography examination
Keywords: elektromyografie sestra EMG laboratoř neurologie úloha sestry; electromyography; nurse; electromyography laboratory; neurology; the role of nurse