Zpracování návrhu pozemkové úpravy pro zvolené katastrální území - Štanglová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Předmětem diplomové práce je zpracování návrhu komplexní pozemkové úpravy ve zvoleném katastrálním území. Zvolenou lokalitou je Okrouhlá Radouň, která leží v Jihočeském kraji, v bývalém okrese Jindřichův Hradec. Literární rešerše je věnována pozemkovým úpravám, především vysvětlením základních pojmů a potřebných informací o pozemkových úpravách. Ve vlastním výzkumu došlo k místnímu průzkumu, vytvoření obvodu pozemkové úpravy, k řešení opatření v rámci plánu společných zařízení. Na závěr došlo k vypracování soupisu nároků třech zvolených vlastníků a následně k vytvoření návrhu nového uspořádání pozemků.
Processing of land consolidation proposal for selected cadastral area
Keywords: Pozemkové úpravy; katastrální území Okrouhlá Radouň; obvod pozemkové úpravy; plán společných zařízení; soupis nároků; nové uspořádání pozemků.; Land adjustment; cadastral municipality Okrouhlá Radouň; an assessment of land adjustment area; plan of common facilities; list of demands; new land arrangement.