Přínosy a úskalí využívání multimediálních aplikací ve výuce francouzského jazyka - Cízlová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá tematikou začleňování mobilních dotykových zařízení do výuky francouzského jazyka a možnostmi jejich využití v praxi. Teoretická část se věnuje komplexnímu zmapování této problematiky z různých hledisek didaktického, technického a zejména metodického. V praktické části popisujeme výsledky dotazníkového šetření, které zjišťovalo způsoby zapojování mobilních technologií do hodin francouzštiny na českých školách a postoje učitelů k těmto didaktickým prostředkům. Dále je v praktické části představen přehled multimediálních aplikací včetně návrhu konkrétních aktivit, které lze použít při výuce francouzštiny.
Benefits and Difficulties of Using Multimedia Applications in French Language Teaching
Keywords: ICT; mobilní dotyková zařízení; tablety; smartphone; multimediální aplikace; francouzský jazyk; akčně orientovaný přístup; úloha; ICT; mobile touch-screen device; tablets; smartphone; multimedia application; French; Task-based learning; task