Domácí násilí páchané na dětech - Kalvas, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce na téma ? Domácí násilí páchané na dětech ? je zaměřena na problematiku druhu domácího násilí, které se vyskytuje nejčastěji v souvislosti s dětmi. V první části bakalářské práce je věnován prostor pro věci kolem rodiny. Druhá část je věnována formám domácího násilí, jako je syndrom CAN, fyzické, psychické či sexuální zneužívání. Třetí kapitola se zaměřuje na oběti a je zde popsána osobnost pachatele a v souvislosti s tímto jsou zde uvedeny terapeutické programy pro pachatele páchající domácí násilí na dětech, které se používají v zahraničí. V poslední kapitole teoretické části je věnován prostor k statistickým údajům. Praktická část se zaměřuje na komparaci statistických dat veřejných institucí v České republice. Cílem výzkumné části je vytvořit produkt, který bude sloužit k vyšší informovanosti učitelů, studentů VŠ a sociálních pracovníků o problematice domácího násilí páchané na dětech a jejich pachatelů.
Domestic violence done to children
Keywords: domácnost - rodina; násilí - týrání; pachatel a dítě; household - family; violence - abuse; offender and child