Ekonomické aspekty řízení a provozu personální agentury - Sterlyová, Simona (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce analyzuje podstatu a cíle finančního řízení podniku. Popisuje specifické činnosti personální agentury a její ekonomické aspekty. Poskytuje náhled do legislativních podmínek provozování personální agentury. Zaměřuje se také na vývoj trhu personálních agentur od počátku vzniku první agentury v České republice až do současnosti. Vývoj agentur souvisí rovněž se stoupajícím počtem volných pracovních míst. Práce dále hovoří o ukazatelích výkonnosti podniku, které jsou východiskem pro zhodnocení vybrané personální agentury. Základní pojmy jsou specifikované v práci. Případová studie analyzuje vývoj hospodaření vybraného podniku na základě skutečných dat poskytnutých firmou.
Economic aspects of management and operations recruitment agency
Keywords: personální agentura; ukazatelé výkonnosti podniku; trh personálních agentur; finanční analýza; recruitment agency; business productivity indicators; market of recruitment agencies; financial analysis