Posouzení stavu malých vodních nádrží z hlediska jejich krajinných funkcí. - Ruč, Karel (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce je zaměřena na hodnocení krajinných funkcí malých vodních nádrží s cílem analyzovat jejich základní parametry. K tomuto účelu je vybrán realizovaný projekt soustavy vodních nádrží se zaměřením na revitalizace. Z podkladových materiálů a terénního průzkumu je provedena srovnávací analýza stavu vodních nádrží před stavbou a po jejím dokončení. Pomocí vybraných ukazatelů a kritérií se identifikovaly základní data a revitalizační opatření, ze kterých jsou odvozeny převládající funkce vodních nádrží.
Assessment of the condition of small water reservoirs in terms of landscape functions.
Keywords: malé vodní nádrže; mimoprodukční funkce; revitalizace; revitalizační opatření; small water reservoirs; revitalization; off-production functions; revitalizing arrangements