Výpočet výnosnosti podílového fondu - Skůpa, Martin (Jihočeská univerzita, 2019)
Mnoho lidí projevuje zájem o výpočet výnosnosti podílového fondu. Toho lze dosáhnout vypracováním metodiky výpočtu výnosnosti podílového fondu s ohledem na náhodnou úrokovou míru. Porovnána je výnosnost různých investičních strategií. Srovnání je doprovázeno grafy. V bakalářské práci je vysvětleno, proč použití této metody investování je pro jednotlivce vynikající cestou k získání diverzifikovaného portfolia. Následně jsou uvedeny různé příklady skladby portfolií a krátký úvod do historie kolektivního investování. Uvedeny jsou také analýzy náhodných úrokových sazeb vypracované v počítačovém programu Microsoft Excel. Pro tyto analýzy byly použity specifické ukazatele, jako je směrodatná odchylka, střední hodnota, normální rozdělení. Zohledněna je také volatilita a riziko. Všechny tyto ukazatele vedou k výpočtu výnosu podílového fondu.
Computation of rate of return of unit trust
Keywords: náhodná úroková míra; investiční strategie; Microsoft Excel; směrodatná odchylka; střední hodnota; statistické modely; investor; random interest rate; investment strategies; Microsoft Excel programme; standard deviation; average value; statistical models; investor