Vliv interferonu gama (IFN-\recke{gamma})a specifických polyklonálních protilátek na průběh experimentální perorální infekce Encephalitozoon cuniculi in vivo - Jelínek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2007)
V této práci byl sledován vliv interferonu gama a specifických polyklonálních protilátek na p.o. infekci E. cuniculi in vivo pomocí adoptivních přenosů imunity nebo terapie p.o. infekce E. cuniculi u myší SCID myším rekombinantním interferonem gama a anti-E. cuniculi sérem. V neposlední řadě byl sledován vliv imunizace antigenem E. cuniculi na průběh p.o. infekce E. cuniculi u myší s defektním genem pro interferon gama
The influence of interferon gamma and specific antibodies on the p.o. infection with Encephalitozoon cuniculi in vivo
Keywords: Encephalitozoon cuniculi; interferon gama; specifické polyklonální protilátky; CD4+ T-lymfocyt; Encephalitozoon cuniculi; interferon gamma; specific polyclonal antibodies; CD4+ T-lymphocyte