Spokojenost návštěvníků Jihočeského kraje (turistická oblast Českobudějovicko - Hlubocko) - Klempová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá spokojeností návštěvníků v daném regionu. Zaměřuje se na faktory, které ovlivňují účastníky cestovního ruchu během jejich pobytu v určené lokalitě a porovnává jejich představu s reálným stavem. Cílem práce je odhalit nedostatky v tomto sektoru a poukázat na ně takovým způsobem, aby bylo možné zjištěné výsledky aplikovat v praxi. Snaží se zdokonalit poskytované služby tak, aby uspokojovaly co nejširší okruh návštěvníků jihočeského kraje. Použitým primárním zdrojem bylo dotazníkové šetření, které bylo vytvořeno pro účely této práce. Toto šetření bylo provedeno během letní sezóny roku 2017 na území budějovicko-hlubocka a České Kanady. Podařilo se získat odpovědi od 300 respondentů. V této práci jsou prohloubeny dosud získané výsledky dlouholetého průzkumu v tomto regionu, který se týká stejného tématu. Zároveň zjištěné výsledky v této práci pomohou v dalších letech při statistické zpracování celkového průzkumu vedeného Jihočeskou centrálou cestovního ruchu.
Visitors' Satisfaction in South Bohemia (České Budějovice - Hluboká Tourist Area)
Keywords: Spokojenost návštěvníků; turistická oblast Českobudějovicko Hlubocko; návštěvníci; dotazníkové šetření; jižní Čechy; Satisfaction of visitors; touristic area Českobudějovicko Hlubocko; visitors; questionnaire survey; South Bohemia