Leasingové financování, srovnání s dalšími způsoby financování - Veselá, Věra (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce je zaměřena na financování dlouhodobého hmotného majetku při jeho pořízení. Jde o srovnání leasingového financování a dalších způsobů financování. V práci je charakterizován dlouhodobý majetek, leasingové financování a alternativní zdroje financování dlouhodobého majetku. Vše je aplikováno na příkladu konkrétního majetku u vybraného podniku. Srovnání a vyhodnocení čtyř variant financování majetku (koupě z vlastních finančních prostředků, možnost bankovního úvěru a dvě varianty finančního leasingu) je provedeno z hlediska absolutní finanční náročnosti a z hlediska nákladové náročnosti, kde jsou vynaložené náklady převedeny na současnou hodnotu.
Financing in leasing of company, compared to other methods of financing
Keywords: dlouhodobý majetek; financování majetku; leasing; úvěr; koupě; long-term assets; assets financing; leasing; bank credit; cash purchase