Komunikace sluchově postižených v rámci vzdělávacího procesu - Trmalová, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá sluchově postiženými dětmi v rámci vzdělávacího procesu. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. První, teoretická část, popisuje druhy, úrovně diagnózu, zdravotní pomůcky, způsoby komunikace a vzdělávání sluchově postižených lidí. Druhá, praktická část, byla zpracována na základě výzkumu ve speciální škole, kde byl učitelům podán dotazník. Cílem průzkumu bylo zjistit nejčastější formu komunikace dětí se sluchovým postižením a způsob jakým se tyto dětí učí.
Comunication of Auditory Disabled Children within the Educational Proces
Keywords: sluchové postižení; komplexní péče; sluchová protetika; rehabilitace; možnosti komunikace; vzdělávání; hearing impairmant; komplete care; hearing aid; rehabilitation; comunication; education