Legislativa NP Krkonoše a dalších evropských národních parků vzhledem k regulaci podmínek cestovního ruchu - Jelínková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce je vypracována pro účely Krkonošského národního parku (dále KRNAP).V práci je zdokumentován stav sportovních aktivit a jejich legislativního ukotvení na území KRNAPU a na území dalších evropských národních parků s obdobnými geomorfologickými podmínkami. Cílem této práce je srovnat problematiku sportovních a rekreačních aktivit a její řešení v různých evropských národních parcích. Hlavním výsledkem jsou zpracovaná dotazníková šetření z jednotlivých evropských národních parků a vedlejším výsledkem návrhy opatření, která mají v cizině úspěch a bylo by možné je implementovat do české legislativy, upravující podmínky cestovního ruchu v národních parcích.
Legislative of The Krkonoše Mountains National Park and other Europian national parks with respect to the regulation of conditions of the tourist trade
Keywords: turismus; legislativa; evropské národní parky; Krkonošský národní park; tourism; legislative; National Parks of Europe; The Krkonoše Mountains National Park