Řešení revitalizace konkrétních zvolených ploch brownfieldů - Taterová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou jednoho zemědělského a dvou průmyslových brownfields. V teoretické části je vymezen pojem brownfield, kategorizace, příčiny vzniku, důsledky existence brownfields, revitalizace brownfields, dostupné finanční zdroje k opětovnému využití a také zapojení brownfields do procesu územního plánování. V praktické části jsou řešeny bývalý průmyslový areál Tesla, bývalý zemědělský areál Grana a bývalý průmyslový objekt Jitex. Brownfields jsou jednotlivě charakterizovány z historického hlediska a současného stavu. U každého brownfieldu je navržen možný způsob revitalizace. Ze tří návrhů je vybrán jeden nejvhodnější k uskutečnění a ten detailněji rozebrán z hlediska finanční náročnosti s možností využití veřejných zdrojů.
Revitalization of selected specific areas of brownfields
Keywords: Brownfields; revitalizace; průmyslový; zemědělský; Mirovice; Brownfields; revitalization; industrial; agricultural; Mirovice