Rizikové faktory v kabině sklízecích mlátiček - Štemberk, Martin (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce je zaměřená na sklízecí mlátičky z hlediska hlučnosti, prašnosti a teploty v kabině. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části se nachází základní údaje a pojmy z oblasti sklízecích mlátiček, akustických materiálů a ochrany zdraví při práci v zemědělství. V praktické části bylo provedeno samotné měření hlučnosti, prašnosti, teploty a vlhkosti vzduchu v kabině sklízecích mlátiček. Měření probíhalo na pozemcích zemědělských družstev a soukromých vlastníků. Na základě naměřených hodnot byl vytvořen přehled parametrů jednotlivých strojů.
Risk factors in the cab of combine harvesters
Keywords: Sklízecí mlátička; teplota; vlhkost; hluk; decibel; prach; PM10; Harvesting; temperature; humidity; noise; decibel; dust; PM10