Výchova k hlubšímu vnímání národní identity prostřednictvím výtvarné hry (mladší školní věk) - Machálková, Martina (Jihočeská univerzita, 2012)
Ústředním tématem práce je národní identita v rámci výtvarné výchovy. Nejdříve se tedy zabývám definováním pojmů výchova, vnímání, mladší školní věk, samozřejmě také vymezením národním identity a s ní souvisejícími termíny identity, zvyků, tradice, kultura a společnost. Práce se snaží názorně popsat poznání svého národa právě prostřednictvím výtvarné hry a uvádí pak názorné příklady pro práci s dětmi během školní výuky i mimo ni. Bakalářská práce slouží spíše k upozornění na danou problematiku a dává tak možnost dalšího zkoumání tématu národní identity vyučované v hodinách výtvarné výchovy.
Education for Deeper Perception of National Identity through Art Education (younger school age)
Keywords: výchova; volný čas; národ; národní identita; vnímání; výtvarná hra; mladší školní věk; education; leisure; nation; national identity; perception; art game; younger school age