Možnosti pracovního uplatnění jedinců s tělesným postižením - Trepková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá zaměstnáváním osob s tělesným postižením. Cílovou skupinou jsou zde dospělí jedinci s tělesným postižením (s poruchou hybnosti). Práce má za úkol zkoumat vliv pracovního uplatnění na kvalitu života jedinců s tělesným postižením. Výzkumem bylo zjištěno, že pracovní začlenění jedinců s tělesným postižením, je významné pro jejich větší socializaci, ať už mezi většinovou či menšinovou populaci. Dále, že jsou respondenti ve své práci spokojení a že u nich práce hraje významnou roli, avšak ne až natolik, aby byla jediným či hlavním smyslem jejich života.
Possibilities of Employment of Disabled Individuals
Keywords: Tělesné postižení; pracovní uplatnění; zaměstnávání osob se zdravotním postižením; kvalita života; životní potřeby; physical handicap; employment; employing physically handicapped people; quality of life; life needs