Priority školního klubu - Nováková, Radka (Jihočeská univerzita, 2014)
Ve své diplomové práci jsem se zaměřila na priority školního klubu Základní školy Bernarda Bolzana o.p.s. v Táboře. V teoretické části diplomové práce se zmiňuji o volném čase v souvislosti s dětmi, o historickém vývoji výchovy ve volném čase, o funkcích, formách a činnostech zájmového vzdělávání, vztazích a komunikaci, definici školního klubu a o jeho přednostech, o účastnících školního klubu, o školním vzdělávacím programu a o klíčových kompetencích. V praktické části diplomové práci jsem si stanovila cíl výzkumu, který měl ukázat priority školního klubu. Na základě zkoumaného školního klubu jsem vytvořila hypotézy. Pravdivost či nepravdivost hypotéz měl ověřit dotazník sestavený z výzkumných otázek. K upřesnění výzkumu posloužily doplňující odpovědi strukturovaného rozhovoru s rodiči a s vychovatelkami daného školního klubu. Vyhodnocení dotazníku a rozhovorů přineslo ověření hypotéz.
Priorities of school club
Keywords: volný čas; pedagogika volného času; zájmové vzdělávání; školní klub; střední školní věk; volnočasová zařízení; patologické jevy; rámcový vzdělávací program; klíčové kompetence; vychovatel; funkce a činnosti školního klubu; Leisure time; leisure time pedagogy; interest education; school club; middle school age; leisure time institutions; pathological phenomena; framework education programme; key competencies; educator; school club functions and activities