Některé metody prezentace přírodnin v přírodovědném vzdělávání na 1. stupni ZŠ - srovnání a reálné možnosti. - Kadlecová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá metodami prezentace přírodnin v přírodovědném vzdělávání na prvním stupni základní školy. Práce zmiňuje způsob výuky a prezentace přírodnin v prvouce a přírodovědě a zaměřuje se na analýzu učebnic zájmové školy. Výsledky práce slouží k vytvoření představy o tom, jak přítomnost přírodniny při výuce působí na znalosti a jejich uchování v paměti žáků na prvním stupni základní školy.
Methods in presenting products of nature in the environmental education in the first years of primary school ? comparison and real possibilities
Keywords: prezentace přírodnin; přírodovědné vzdělávání; primární škola; analýza učebnic; presentation of products of nature; environmental education; primary school; analysis of the textbooks