Martina Drijverová a její literární tvorba pro děti (autorský portrét) - Sedláčková, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce Martina Drijverová a její literární tvorba pro děti (autorský portrét) se zabývá tvorbou spisovatelky a scenáristky Martiny Drijverové. Autorský portrét potvrzuje její tvůrčí kvality, díky kterým se řadí mezi nejvýraznější autorky literatury pro děti. První část obsahuje příběhovou tvorbou. Druhá část je věnována tvorbě pohádkové. Ostatní publikace sepsané dětem mapuje třetí část. V závěru je hodnocen autorčin přínos literatuře určené dětem. Práce obsahuje analýzy vybraných knih. V příloze je dále představen její život se současnou fotografií, přebaly některých knih, seznam její ostatní tvorby, jako jsou televizní pořady, rozhlasové hry a seriály, audiokazety a CD, divadelní hry, knihy v Braillově písmu.
Martina Drijverová and her literary works for children (author´s portrait)