Důsledky světové hospodářské krize pro Československo ve 30. letech 20. století - Pařil, Aleš (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá důsledky Velké hospodářské krize ve 30. letech 20. století pro Československo. Pro představu situace, která panovala před hospodářskou krizí, je uvedena charakteristika Československého státu ve 20. letech. Také je stručně nastíněn průběh této krize a poté jsou zde řešeny z ní vyplývající důsledky. Práce je zaměřena především na dopady krize v československém hospodářství, které jsou spojeny se sociálními důsledky pro obyvatele státu. Práce je rozšířena o narůstající národnostní problémy především v Sudetech ve 30. letech. Avšak tato část je popsána velmi stručně, protože by mohla být tématem ne jedné další bakalářské práce.
The consequences of the Great Depression for Czechoslovakia in 1930's
Keywords: důsledky; hospodářství; národnostní problémy; Sudety; Velká hospodářská krize; consequences; economy; national problems; Sudetenland; The Great Depression