MR - nové trendy a význam v moderní diagnostice - Jíralová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem bakalářské práce je magnetická rezonance, nové trendy a jejich význam v moderní diagnostice. V teoretické práci se zabývám magnetickou rezonancí, historií, jejím stručným principem, vyšetření, dále jsou zde popsány jednotlivé trendy v diagnostice magnetickou rezonancí. Teoretická část je zpracována z literatury, odborných článků a internetových stránek. Cílem mé práce bylo najít nové trendy a popsat jejich význam. K naplnění výzkumné otázky bylo použito dotazníkové šetření, které obsahovalo 20 otázek. Na dotazník odpovědělo celkem 51 respondentů. Dotazník obsahoval otázky týkající se znalosti, využití nových trendů a četnosti vyšetřeních.
MR- new trends and importance in modern diagnostics
Keywords: magnetická rezonance; nové trendy; postupy; historie; využití; magnetic resonance; new trends; progresses; history; use