Perspektivy uplatnění technického konopí na českém trhu - Plevková, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá rostlinou technického konopí a možnostmi jejího využití v průmyslu i potravinářství. Vlastní práce analyzuje možnosti uplatnění výrobků z technického konopí v České republice pomocí provedeného dotazníkového výzkumu zájmu u spotřebitelů. Práce se zaměřuje na technické konopí komplexně. Informuje o pěstování, historii, vlastnostech rostliny, možnostech průmyslového zpracování, vlastnostech konečných výrobků, o konopářském průmyslu ve světě i v ČR, legislativních podmínkách, dotační politice, ekonomice pěstování a zpracování a perspektivách, podmínkách, překážkách a předpokladech rozvoje konopářství. Do analytické části je zařazen průzkum trhu s produkty z konopí v ČR a následně je provedena analýza výsledků provedeného dotazníkového šetření.
THE PERSPEKTIVES OF CLAIMING THE HEMP IN THE CZECH MARKETPLACE
Keywords: technické konopí; konopářský průmysl; výrobky z konopí; trvale udržitelný rozvoj; ekologická rostlina; biodegradabilita; hemp; hemp industry; hemp product; environmentalism; biodegradability