Francis Ysidro Edgeworth a jeho přínos pro historii ekonomického myšlení (se zřetelem k jeho dílu Matematická psychika) - Houdková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zabývá anglickým ekonomem, kterým je Francis Ysidro Edgeworth. Diplomová práce je členěna na několik částí. Na začátek je umístěn životopis F. Y. Edgewortha. V něm je popsán jeho život, jeho rodina a prostředí, ze kterého pocházel. Tato část práce obsahuje jeho vzdělání a zaměstnání a také aktivity, o které se zajímal.
Francis Ysidro Edgeworth and his contribution for development of the economic thought (especially into his work Mathematical Psychics)