Náhradní mateřství v homosexuálním páru - Dvořáčková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zabývá procesem náhradního mateřství v homosexuálním páru a nahlížením na to, když dva homosexuálové mají dítě. Text je členěn do čtyř kapitol. První kapitola popisuje rodičovství a jaké možnosti má v této oblasti homosexuální pár, druhá kapitola odborně představuje asistovanou reprodukci, třetí kapitola se detailně zabývá celým procesem náhradního mateřství v homosexuálního páru. Poslední kapitola se věnuje nahlížením na homosexuální pár s dětmi, tedy různá úskalí, se kterými se může pár setkat.
Surrogacy in a gay couple
Keywords: náhradní mateřství; asistovaná reprodukce; homosexualita; sexuální orientace; netradiční rodina; surrogacy; assisted reproduction; homosexuality; sexual orientation; non - traditional family