Úloha cestovní kanceláře v rozvoji cestovního ruchu v Jihočeském kraji - Tuháček, František (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce analyzuje cestovní kancelář QUICKTOUR. Analýza byla zaměřena na propagaci, strategii, poskytované slevy a hlavně na poznání produktového portfolia cestovní kanceláře. V práci jsou uvedené trendy cestovního ruchu, které se odrážejí v doporučení pro cestovní kancelář. Další částí práce je terénní šetření, které bylo zaměřeno na obecné povědomí o cestovní kanceláři a zda by i rezidenti využili služeb cestovní kanceláře. Poté byl navržen produkt, který se snaží důkladně využít potenciálu cestovního ruchu v Jihočeském kraji. Produkt je určený pro zahraniční klientelu a je tedy zaměřený na incoming - příjezdový cestovní ruch. Na závěr byli navrženy doporučení pro cestovní kancelář, které by měli motivovat nové potencionální klienty k návštěvě cestovní kanceláře.
The role of travel agents in tourism development in South County
Keywords: Analýza; cestovní kancelář; produktové portfolio; návrh produktu; charakteristika cestovní kanceláře; destinace; trendy; letecká doprava; umění a kultura v cestovním ruchu; zahraniční klientela; Analysis; travel agency; product portfolio; product design; characteristics of travel agencies; destinations; trends; air travel; art and culture in tourism; foreign clientele