Využití traktorů s pásovým podvozkem v podniku zemědělské prvovýroby - Král, Martin (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá využitím výkonných traktorů s pásovým podvozkem v podniku zemědělské prvovýroby. Pro sběr dat byly vybrány podniky Farma Pokorný Kmetiněves s. r. o., která využívá pásový traktor Challenger MT865E a společnost BOTEP PLUS spol. s .r. o., která využívá pásové traktory CASE IH STX 450 Quadtrac a CASE IH STX 480 Quadtrac. Literární přehled pojednává o konstrukci kolových a pásových podvozků traktorů. Vlastní práce popisuje využití pásových traktorů v daných podnicích během hospodářského roku a rozbor výkonností jednotlivých souprav. Práce je doplněna o charakteristiku podniků, popis technických parametrů jednotlivých strojů a rozbor investičních a provozních nákladů.
Utilization of tracked tractors in agricultural primary production
Keywords: kolový podvozek; pásový podvozek; řízení traktorů; odpružení; využití pásových traktorů; wheeled chassis; tracked chassis; driving tractors; cushioning; use of tracked tractors