Analýza a forenzní zkoumání kryptoměny Bitcoin - Pekárek, Tadeáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce "Analýza a forenzní zkoumání kryptoměny Bitcoin" se zabývá tvorbou metodiky pro vyhledávání Bitcoinu v počítačovém zařízení, praktickou aplikací metodiky a porovnání získaných výsledků s profesionálními forenzními nástroji. Součástí práce je teoretická část obsahující detailní popis fungování kryptoměny Bitcoin, způsoby uložení a porovnání s alternativními kryptoměnami, které by z technologického hlediska bylo vhodnější využít k nevystopovatelným transakcím.
Analysis and forensic investigation of Bitcoin cryptocurrency
Keywords: Bitcoin; kryptoměna; alternativní kryptoměny; forenzní; analýza; zkoumání; forenzní nástroje; metodika; Bitcoin; cryptocurrency; alternative cryptocurrency; forensic; analysis; investigation; forensic tools; methodology