Tvorba práce a pracovních míst ve vybrané organizaci - Zíková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce je zaměřena na téma Tvorba práce a pracovních míst ve vybrané organizaci. Cílem bakalářské práce je analýza systému práce a tvorby pracovních míst ve vybrané organizaci a návrh změn a řešení vedoucích ke zlepšení stávajícího systému. V teoretické části se práce zabývá pojmy týkající se organizování, tvorby práce, pracovních míst, smart workingu a Průmysl 4.0. K analýze současné situace v organizaci bylo využito kvalitativního i kvantitativního výzkumu. Pro výzkum bylo zkombinováno dotazníkové šetření a hloubkové rozhovory. Dotazník byl v online podobě předložen respondentům z Jihočeského kraje a hloubkové rozhovory byly provedeny s pěti zaměstnanci vybrané organizace. Na základě odpovědí z rozhovoru byl zjištěn nedostatek ve formě chybějícího popisu pracovního místa, který byl následně vytvořen. Dále byla navrhnuta zlepšení, které může vést k větší spokojenosti zaměstnanců.
Work and job creation in a selected organization
Tvorba práce a pracovních míst ve vybrané organizaci
Keywords: organizování; tvorba práce; analýza práce; popis pracovního místa; smart working; Průmysl 4.0; work creation; description of a job; working role; industry 4.0; work analysis; smart working