Srovnání výkonnosti 14-15letých žáků ve vybraných atletických disciplínách - Kolářová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce sleduje výkonnost 14-15letých ţáků, ve čtyřech vybraných atletických disciplínách: běh na 60m, skok do dálky, vrh koulí, běh na 800m (dívky), 1500m (chlapci). Cílem práce je srovnat výkony ţáků pomocí statistických metod a komparativní metody. Srovnávání výkonnosti proběhlo na vybraných školách v okrese České Budějovice. Výzkumu se zúčastnilo celkem 88 ţáků z toho 44 dívek a 44 chlapců. Ze zpracovaných výsledků vyplynulo, ţe dané školy se z hlediska výkonnosti neliší.
Comparison of performance of 14 and 15 year-old children in selected athletic disciplines \\
Keywords: tělesná výchova; základní škola; atletika; žák; starší školní věk; Physical education; primary school; athletics; pupil; older school age